1. Za hranjenje mačke poštujte količinu koja je naznačena na ambalaži. Mačke ne trebaju jesti iz duboke zdjelice, dok jedu radije održavaju kontakt očima sa okolinom. Visok rub zdjelice može mački dodirivati vrat što onda otežava pravilno gutanje hrane. Zato izaberite nižu posudu koja je šira od mačjeg brka. Posudica za mačku mora biti uvijek čista.

2. Bitno je znati da mačke ne vole jesti blizu mjesta na koje idu vršiti nuždu. Povrh toga posudicu postavite u mirni dio kuće,stana,maknite posudice od buke i ulaza u dom.

3. Večina mačaka jede travu,to je prirodan emetik /sredstvo za povračanje/ koji pomaže mački da izbaci kuglice dlake. Također, trava sadrži vlakna koja pospješuju probavu,i izvor vitamina B koji često nedostaje u prehrani baziranoj na mesu.

4. Ako imate više od jedne mačke,neke bi mogle biti i više izbirljive od drugih, svakoj mački dajte njenu posudicu za hranu i pustite neka se same rasporede.

5. Nikako ne savjetujemo davati mačkama mlijeko jer ono sadrži laktozu koju mačke ne probavljaju zato i dolazi do proljeva. Uvjerite se da mačka ima uvijek slobodan pristup pitkoj vodi.

6. Između obroka možete mačku razveseliti nekom poslasticom ali nikako nečim slatkim ili komadićima mesa jer time možete prouzročiti zdravstvene probleme.

7. Mačke po prirodi traže izvor vode pa tako mogu piti iz šalica, čaša, bazena, kada…pokušajte naučiti mačku da pije iz svojih posudica za vodu.